Ψησταριά υγραερίου-Πλεονεκτήματα και οφέλη

Ψησταριά υγραερίου-Πλεονεκτήματα και οφέλη

Το ψήσιμο σε ψησταριά, γνωστό και ως barbeque, είναι μια αγαπημένη διαδικασία για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ευκαιρία για να ξεφύγουμε από την πίεση και τα προβλήματα της καθημερινότητας και να βρεθούμε μαζί με αγαπημένους φίλους ώστε να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές αλλά και στιγμές καλοφαγίας.

Outdoorchef Australia 415G
Outdoorchef Australia 415G

Στο άκουσμα της λέξης barbeque αυτομάτως στο μυαλό μας έρχεται κάποιο σπίτι με μεγάλο εξωτερικό χώρο και κάπου στην άκρη μια πέτρινη και εντυπωσιακή κατασκευή.

Μια άλλη σκέψη που κάνουμε όταν ακούμε barbeque είναι ότι για να ψήσεις απαιτείται μια χρονοβόρα διαδικασία σε ό,τι αφορά την προετοιμασία αλλά και μια συνεχής παρακολούθηση κατά τη διάρκεια του ψησίματος ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πιθανόν όλα αυτά να ακούγονται δύσκολα για κάποιους.

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμική εμφάνιση και στην χώρα μας η ψησταριά υγραερίου.

Ας την δούμε καλυτέρα λοιπόν.

Απλή στην χρήση. Η διαδικασία εκκίνησης για την ψησταριά υγραερίου είναι ό,τι πιο εύκολο υπάρχει. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος προκειμένου να ανάψει μια ψησταριά υγραερίου είναι απλά να πατήσει ένα κουμπί. Σαν να ανάβει μια οικιακή κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να την ανάψει και να την χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το πόσο εξοικειωμένος είναι με το bbq.

Broil King BARON 440
Broil King BARON 440

Ρύθμιση της έντασης της φλόγας. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει η ψησταριά υγραερίου είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την ένταση της φλόγας γυρνώντας απλά ένα κουμπί. Αυτό  μας βοηθάει να προσαρμοστούμε με τις απαιτήσεις του φαγητού που ψήνουμε και ταυτόχρονα να δώσουμε προτεραιότητα στις προτιμήσεις μας.

Η συνεχόμενη ροή υγραερίου από τους καυστήρες μας επιτρέπει να έχουμε πολύ υψηλές αποδόσεις καθώς επίσης ομοιόμορφα και γευστικά αποτελέσματα αφού έχουμε ίση κατανομή θερμότητας σε όλη την επιφάνεια ψησίματος.

Thermogatz GS GRILL 3 WOOD
Thermogatz GS GRILL 3 WOOD

Έλεγχος θερμοκρασίας και διάφοροι τρόποι ψησίματος. Αυτό που θα παρατηρήσει κάποιος βλέποντας μια ψησταριά υγραερίου είναι ότι στο καπάκι οι περισσότερες έχουν ένα θερμόμετρο ενώ υπάρχουν και κάποιες άλλες οι οποίες διαθέτουν δυο θερμόμετρα.

Το ενσωματωμένο θερμόμετρο μας βοηθάει να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την θερμοκρασία που έχει ο θάλαμος ψησίματος.

Στις περιπτώσεις που συναντάμε δυο θερμόμετρα έχουμε τη δυνατότητα να ψήσουμε σε διαφορετικές θερμοκρασίες την ίδια στιγμή στον ίδιο θάλαμο. Αυτό το πετυχαίνουμε με έναν απλό διαχωρισμό που γίνεται εσωτερικά της ψησταριάς υγραερίου.

Outdoorchef Dualchef 315 G
Outdoorchef Dualchef 315 G

Υπάρχει ποικιλία και στους τρόπους ψησίματος. Για παράδειγμα, έχουμε τη δυνατότητα να ψήσουμε με ανοιχτό ή με κλειστό καπάκι και μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο.

Δεν ψήνει μόνο κρέας. Όταν ακούμε τη λέξη ψησταριά ή bbq στο μυαλό μας έρχεται μόνο το κρέας. Στην περίπτωση της ψησταριάς υγραερίου αυτό δεν ισχύει. Εκτός από τις πολλές επιλογές ψησίματος για το κρέας, μας δίνεται η δυνατότητα να ψήσουμε ψάρι, να τηγανίσουμε πατάτες -αν επιλέξουμε κάποιο μοντέλο με πλαϊνή εστία-, να φτιάξουμε καταπληκτική πίτσα και γενικότερα φαγητά φούρνου χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σκεύη όπως ταψί, πυρίμαχα σκεύη, γάστρες κ.α.

Κάτι άλλο που μπορούμε να δοκιμάσουμε αρκετά αγαπημένο για πολλούς είναι το σουβλιστό, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη σούβλα με μοτέρ.

Broil King BARON 590
Broil King BARON 590

Με απλά λόγια είναι σαν να υπάρχει μια δεύτερη κουζίνα στο σπίτι με περισσότερες δυνατότητες.

Ποικιλία μεγεθών: η ψησταριά υγραερίου μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα και όλες τις απαιτήσεις. Υπάρχουν επιλογές σε μεγέθη για μεγάλους ή μικρούς εξωτερικούς χώρους (τροχήλατη ή εντοιχιζόμενη) μέχρι και για μπαλκόνια πολυκατοικιών. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι με την ψησταριά υγραερίου αποφεύγουμε τους ενοχλητικούς καπνούς, κάτι που, εκτός από τους υπαίθριους χώρους, την καθιστά κατάλληλη και για ένα μπαλκόνι πολυκατοικίας όπως προαναφέρθηκε.

Broil King REGAL 420 Built-InOutdoorchef Minichef 420 GOutdoorchef Leon 570 G Chef Edition

 

Barbeque όλο το χρόνο. Με την ψησταριά υγραερίου έχεις τη δυνατότητα να ψήνεις όλο το χρόνο είτε με την οικογένεια σου είτε με την παρέα σου. Η απλότητα της χρήσης της είναι αφορμή για ψήσιμο.

Weber Spirit II E-320 GBS Black
Weber Spirit II E-320 GBS Black

Δίνουμε βάση στην ασφάλεια.  Όλες οι συσκευές και όλα τα μηχανήματα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Το ίδιο ισχύει και για την ψησταριά υγραερίου. Πάντα πριν τη χρήση θα πρέπει να συμβουλεύεστε τις οδηγίες χρήσης που προτείνει ο κατασκευαστής χωρίς να παρεκκλίνετε από αυτές.

Πρόκειται για μια πολυδιάστατη συσκευή με την οποία έχεις τη δυνατότητα να κάνεις και να μάθεις πολλά πράγματα. Διαθέτει μια τεράστια ποικιλία αξεσουάρ τα οποία κάνουν το καθημερινό ψήσιμο μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία αρχικά για αυτόν που τη χρησιμοποιεί και στη συνέχεια για όσους γεύονται το τελικό αποτέλεσμα.

Στη zgas θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ψησταριές υγραερίου καθώς και τα αξεσουάρ τους από επώνυμες εταιρείες με την μεγαλύτερη εξέλιξη στην πάροδο των χρόνων.

 

thermogatz gs grill lux 3+1 cast ironbroil king bk 310outdoorchef kensington 480gweber spirit ii e 210 gbs blackbroil king baron 420

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.zgas.gr καθώς και τα καταστήματα μας σε Χανιά και Ρέθυμνο ώστε να γνωρίσετε τις ψησταριές υγραερίου και να ενημερωθείτε από το εξειδικευμένο προσωπικό μας.

Ευ ζην για εσάς και την παρέα σας…

Προτεινόμενα άρθρα