Αυθεντική Πίτσα Ναπολιτάνα!!!

Αυθεντική Πίτσα Ναπολιτάνα!

Απολαύστε αυθεντική Ναπολιτάνικη Pizza στο σπίτι σας. Φτιάξτε τη δική σας πίτσα και ψήστε την σε κεραμική πέτρα στην ψησταριά σας η στους φορητούς φούρνους πίτσας Οοni . Να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

  • 0,25γρ ξηρή μαγιά
  • 425γρ Αλεύρι 00
  • 15γρ αλάτι
  • 250ml Νερό
  • Βασιλικός
  • Κρεμμύδι
  • Extra Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ντομάτα κονκασέ

 

Απαραίτητα Εργαλεία

Ξεκινάμε!!!!!!!

 

Εκτέλεση για το ζυμάρι

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ  το αλάτι με το κρύο νερό
  • Το τοποθετούμε μέσα στον κάδο του μίξερ με λίγο αλεύρι
  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και την μαγιά
  • Χτυπάμε το ζυμάρι στο μίξερ για 15-20 λεπτά, το αφαιρούμε και το δουλεύουμε λίγο στο χέρι.
  • Κάνουμε μπάλα το ζυμάρι
  • Μετά απο 2 ώρες βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα ταψάκι για να προχωρήσουμε στην μεριδοποίηση.
  • Για ατομικές πίτσες μεριδοποιούμε στα 220γρ ενώ για μεγάλες στα 270γρ
  • Τοποθετούμε τα μπαλάκια απο ζυμάρι σε ένα ταψί με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 12 ώρες.

 

Εκτέλεση για τη σάλτσα

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε ζεστή εστία, το ελαιόλαδο.
  • Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και στο σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε ελαφρώς με το μπλέντερ χειρός.

 

Στήνουμε την πίτσα μας

  • Πάμε πάλι στο ζυμάρι μας, που στο μεταξύ ΄έχει φουσκώσει. Πατάμε με τα δάκτυλα την ζύμη στο κέντρο δημιουργώντας ένα στεφάνι και την μεταφέρουμε μια στο ένα χέρι μια στο άλλο για να την ανοίξουμε και να της δώσουμε σχήμα.
  • Τοποθετούμε την ζύμη μας στο φτυάρι πίτσας και ξεκινάμε να βάζουμε τα υλικά.
  • Αλείφουμε με την σάλτσα ντομάτας, τοποθετούμε κομμάτια μοτσαρέλλας, βασιλικό και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

Πως ψήνουμε την πίτσα

  1. Ανάβουμε την ψησταριά bbq  η το φούρνο ooni στην μεγαλύτερη θερμοκρασία.
  2. Προθερμαίνουμε.
  3. Τοποθετούμε την πίτσα πάνω στην πέτρα
  4. Ψήνουμε την πίτσα για περίπου 4-6 λεπτά.

 

 

Προτεινόμενα άρθρα