Φιλέτο Μοσχάρι Με Μοτσαρέλα, Βασιλικό & Τοματίνια

Όλες μας οι αγαπημένες γεύσεις, παρασκευασμένες σε ένα τηγάνι και έτοιμες σε μόλις 30 λεπτά. Προσθέστε φιλέτο από μοσχάρι στην κλασική σαλάτα caprese (με βασιλικό, τοματίνια και μοτσαρέλα) για ένα γρήγορο, νόστιμο & ελαφρύ γεύμα!

Συστατικά

  • 2 φιλέτα από μοσχάρι, 170-230 γρ. το καθένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κούπες τοματίνια heirloom
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 230 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • ¼ κούπας φρέσκο βασιλικό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για το γαρνίρισμα
  • κρέμα βαλσάμικο (balsamic glaze), για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βγάλτε τα μοσχαρίσια φιλέτα από το ψυγείο και στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτες, για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία.
  2. Ρίξτε στις ντομάτες, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προθερμάνετε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι 26.04 εκ. σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Περάστε τα μοσχαρίσια φιλέτα από όλες τις πλευρές με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Ρυθμίστε τη σχάρα του φούρνου σας στο υψηλότερο επίπεδο και ανεβάστε την θερμοκρασία.
  5. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα φιλέτα για 4 λεπτά ανά πλευρά. Ανάλογα με το πάχος τους, ίσως χρειαστεί να τα θωρακίσετε και περιμετρικά.
  6. Αφαιρέστε τα μοσχαρίσια φιλέτα και αφήστε τα στην άκρη για να ξεκουραστούν.
  7. Προσθέστε τα τοματίνια και μαγειρέψτε, χωρίς να τα ανακατέψετε για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2 επιπλέον λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  8. Κόψτε τα φιλέτα σε λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου.
  9. Στρώστε τις λωρίδες κρέατος με φέτες μοτσαρέλα & τοματίνια από πάνω και βάλτε το τηγάνι στο φούρνο.
  10. Ψήστε για 1-2 λεπτά ή περισσότερο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  11. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  12. Καλύψτε με βασιλικό και περιχύστε με κρέμα βαλσάμικο (balsamic glaze).

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.lodgecastiron.gr/el/

 

Προτεινόμενα άρθρα