Σολομός Σε Ξύλο Κέδρου με Βότανα

Σολομός Σε Ξύλο Κέδρου με Βότανα

Η προσθήκη των φρέσκων βοτάνων και του κουκουναριού θα δώσουν μοναδική γεύση στον σολομό σας. Ένα γεύμα που θα αφήσει σίγουρα άφωνους τους καλεσμένους σας!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
  • Μερίδες : 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 700 γρ. φιλέτο σολομού με δέρμα
  • 100 γρ. φρέσκο άνηθο
  • 100 γρ. φρέσκο μαϊντανό
  • 3 κλαράκια θυμάρι
  • 1 ξύσμα lime
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ κουκουνάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/4 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • φρέσκο πιπέρι για τη γεύση

*Κατάλληλα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε: Σπάτουλα, Σπρέι λαδιού , Ξύλο καπνίσματος κέδρου 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βυθίστε σε νερό το ξύλο καπνίσματος κέδρου για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 1 ώρα), έτσι θα παρατείνετε το κάψιμο του κατά το μαγείρεμα πάνω στην σχάρα.
  2. Προθερμάνετε την ψησταριά σας περίπου στους  180°C με 200°C.
  3. Αφαιρέστε το ξύλο καπνίσματος κέδρου από το νερό και στεγνώστε καλά. Τρίψτε με λάδι καλά την πάνω πλευρά και στη συνέχεια τοποθετήστε το σολομό στην λαδωμένη πλευρά.
  4. Πασπαλίστε τον σολομό με ζάχαρη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κουκουνάρια και με το ξύσμα lime.
  5. Ψεκάστε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τρίψτε καλά τον σολομό για να απλωθούν τα υλικά.
  6. Κόψτε τα βότανα (άνηθο, μαϊντανό, θυμάρι) και απλώστε τα στον σολομό.
  7. Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να δείτε το λίπος να λιώνει και να τρέχει. Ο λιγότερος χρόνος ψησίματος θα σας αποδώσει ένα φιλέτο σολομού πιο μαλακό σαν βούτυρο, αντιθέτως αν το ψήσετε  για περισσότερο χρόνο ο σολομός θα βγει αρκετά πιο νόστιμος και θα μπορείτε να το κόψετε σε κομμάτια ευκολότερα.
  8. Αφαιρέστε απαλά το δέρμα με τα βότανα.

Σερβίρετε και απολαύστε!

 

 

 

Πηγή:broilking.gr

Προτεινόμενα άρθρα