Με μόνο τέσσερα συστατικά στο μείγμα μπαχαρικών, αυτά τα ψητά παϊδάκια αρνιού φτιάχνονται πανεύκολα, δημιουργώντας μια έκρηξη γεύσης, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το ρητό “less is more”. Το σκόρδο και το δεντρολίβανο προσθέτουν μια ακόμα γευστική νότα, κάνοντας το αρνί να λάμψει!
- Βαθμός δυσκολίας-Εύκολη
- Προετοιμασία-5 λεπτά
- Εκτέλεση-20-25 λεπτά
- Μερίδες-4
- Μαγειρέψτε με– LODGE Μαντεμένια Πλάκα / Σχάρα δύο όψεων 51×26 εκ. LPGI3
Συστατικά
- 680 γρ. αρνίσια παϊδάκια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Λιώστε το σκόρδο και αναμείξτε το με αλάτι, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ τις μπριζόλες με το μείγμα βοτάνων και λαδιού και ψύξτε για 30 λεπτά.
Αλατοπιπερώστε τα αρνίσια παϊδάκια. Προθερμάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Τοποθετήστε τα παϊδάκια στην καυτή σχάρα και ψήστε για 3 λεπτά. Περιστρέψτε τα παϊδάκια 45 μοίρες και συνεχίστε να ψήνετε για 2 λεπτά. Γυρίστε τα παϊδάκια και επαναλάβετε μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή θερμοκρασία.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν σερβίρετε!
Πηγή: www.lodgecastiron.gr/el/