Σκέφτεστε να αγοράσετε ψησταριά BBQ; Ξεκινήστε από εδώ…

Σκέφτεστε να αγοράσετε ψησταριά BBQ; Ξεκινήστε από εδώ…

Αναρωτιέστε ποιος τύπος ψησταριάς σας ταιριάζει;

 

Για όλους εσάς που είστε εντελώς αρχάριοι ή θέλετε να αναβαθμίσετε την ψησταριά σας ή ακόμα ψάχνετε ένα διαφορετικό τύπο ψησταριάς, διαβάστε αυτό το άρθρο για να λύσετε κάθε σας απορία

 

Στο εμπόριο θα βρείτε 4 διαφορετικούς τύπους ψησταριές υγραερίου, ψησταριές κάρβουνου , ηλεκτρικές ψησταριές και η νέα τάση της αγοράς οι ψησταριές Πέλλετ

Παρότι πολλές ψησταριές μπορεί να σας φαίνονται παρόμοιές, οι τιμές, η ποιότητα και το τελικό αποτέλεσμα που σας προσφέρουν μπορεί να διαφέρει δραματικά.

Μια σειρά από ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής σας και τις προτιμήσεις σας θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν σημαντικές πληροφορίες για την λήψη της σωστής απόφασης αγοράς ψησταριάς, σύστημα που εφαρμόζει και κάθε εξειδικευμένο κατάστημα με είδη Barbeque.

Ορισμένα από αυτά τα ερωτήματα, είναι αν έχετε προηγούμενη εμπειρία στο Barbeque, ο διαθέσιμος χώρος χρήσης της ψησταριάς, o αριθμός των ατόμων για τους οποίους θα ψήνετε, η συχνότητα και οι γαστρονομικές προτιμήσεις σας.

Παρακάτω σας αναλύουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου ψησταριάς που κυκλοφορεί στο εμπόριο για να μπορέσετε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.

 

ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

H γεύση που παράγεται όταν ψήνετε σε ψησταριά υγραερίου είναι πολύ καλή και μοιάζει αρκετά με εκείνη της ψησταριάς κάρβουνου. Το ψήσιμο σε μια ψησταριά υγραερίου είναι εξαιρετικά εύκολο ακόμα και για εντελώς αρχάριους στο μπάρμπεκιου δίνοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα κάθε φορά με λίγη προσπάθεια.

Το ψήσιμο σε υγραέριο προσφέρει μεγάλη ευελιξία και άνεση,  ψήσιμο  σε ένα ευρύχωρο μπαλκόνι ή μια αυλή χωρίς την ενοχλητική κάπνα του κάρβουνο, με προθέρμανση σε μόνο 10 λεπτά, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η ψησταριά υγραερίου είναι ιδανική για εκείνους που την χρησιμοποιούν με μεγάλη συχνότητα αφού η κατανάλωση του καυσίμου είναι ελάχιστη σε σχέση με το κάρβουνο και τον ηλεκτρισμό

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Οι τιμές στις ψησταριές υγραερίου είναι υψηλότερες συγκριτικά με εκείνες του κάρβουνου. Όμως με μια καλή έρευνα αγοράς θα ανακαλύψετε ότι έχετε πολλές επιλογές στις τιμές ανάλογα με την ποιότητα των Grills και με τα χαρακτηριστικά τους.

 

Αν έχετε καταλήξει πως ο τύπος ψησταριάς που σας ταιριάζει είναι οι υγραερίου, μη δυσκολευτείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα στην Google. Επιλέξτε ανάμεσα στα επώνυμα Brand της αγοράς, όπως Broil King, Outdoorchef , Weber,  Thermogatz , Somagic,   ώστε να απολαμβάνετε με  βεβαιότητα κορυφαίο Grilling.

 

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΠΕΛΛΕΤ

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η γεύση του φαγητού που έχει μαγειρευτεί σε Pellet Grill είναι πραγματικά ασύγκριτη. Χάρη στο καύσιμο από 100% φυσικό ξύλο καταφέρνουν να προσφέρουν αληθινή αυθεντική γεύση  δίνοντας σας πολλές επιλογές σε αρώματα, ανάλογα με το πέλλετ που χρησιμοποιείτε. Ανώτερη γεύση και εξαιρετική επιλογή για εκείνους που αγαπούν το χαρακτηριστικό δακτυλίδι καπνίσματος στο κρέας τους.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι εξαιρετικά εύκολος, όπως ακριβώς ανάβετε τον φούρνο σας,  ενώ σε ορισμένα μοντέλα, όπως τα Traeger Pellet Grill μπορείτε να παρακολουθείτε το Grill σας  μέσα από την εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας τηλέφωνο, όπου και αν βρίσκεστε ότι και αν κάνετε.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα Pellet Grill χρειάζονται το δικό τους καύσιμο για να λειτουργήσουν που δεν είναι άλλο από μικρά σφαιρίδια σκληρού φυσικού ξύλου που τα προμηθεύεστε  απο εξειδικευμένα καταστήματα

To κόστος αγοράς για ένα Pellet Grll είναι μεγαλύτερο σε σχέση με άλλους τύπους ψησταριών.  Όμως προσφέρει απεριόριστους τρόπους μαγειρέματος του φαγητού σας όπως μπάρμπεκιου, ψήσιμο, φούρνισμα, κάπνισμα δίνοντας σας άπειρες επιλογές.

 

Επιλέξτε ανάμεσα στα επώνυμα Brand της αγοράς, όπως Broil King, Traeger , ώστε να απολαμβάνετε με  βεβαιότητα κορυφαίο Grilling.

 

ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

To ψήσιμο στα κάρβουνα δίνει στα τρόφιμα αυτή την καπνιστή, ψητή γεύση που όλοι έχουμε συνηθίσει και απολαμβάνουμε περισσότερο.

Η ψησταριά κάρβουνου συγκριτικά με τους άλλους τύπους ψησταριών είναι πιο οικονομικές και στις περισσότερες περιπτώσεις οι τιμές διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ο χρόνος που χρειάζεται για να προθερμάνετε τα κάρβουνα της ψησταριά σας κυμαίνεται ανάλογα με τον τύπο της ψησταριάς από  20 έως 40 λεπτά. Οι σφαιρικές ψησταριές κάρβουνου χρησιμοποιούν μικρότερους χρόνους μαγειρέματος και διατηρούν με ευκολία μεγάλο μέρος της θερμότητας όπως η Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 57 εκ. Black  και η Outdoorchef Kensington 570 C Chef Edition.

Μεγάλες θερμοκρασίες σε ψησταριά κάρβουνου μπορείτε να επιτύχετε γρήγορα  και με τις κεραμικές ψησταριές  Primo οι μόνες που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ

Για εσάς που η χρήση της ψησταριάς κάρβουνου είναι τακτική θα πρέπει να είστε πάντα εφοδιασμένοι με κάρβουνα ή μπρικέτες.

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Αυτού του τύπου οι ψησταριές είναι κατάλληλες για εσάς που η εξοικονόμηση χώρου είναι ύψιστης σημασίας. Μπορούν να φιλοξενηθούν σε μικρά μπαλκόνια και η αποθήκευση τους είναι εξαιρετικά εύκολη υπόθεση.

Μια πρίζα για αυτή την ψησταριά είναι αρκετή για να ξεκινήσετε αμέσως το ψήσιμο εσείς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τα εδέσματα που θα τοποθετήσετε στην σχάρα.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το αποτέλεσμα στην γεύση που παράγουν οι ηλεκτρικές ψησταριές μπορεί να μοιάζει με εκείνο της φλόγας όμως δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς που αγαπούν την γεύση και το άρωμα της παραδοσιακής σχάρας

 

Αν έχετε καταλήξει πως ο τύπος της ψησταριάς που σας ταιριάζει είναι εν τέλει η ηλεκτρική,  επιλέξετε ανάμεσα σε Grills τελευταίας γενιάς όπως  Outdoorchef  Chelsea 420 E  Minichef 420 E  Weber Pulse 2000  και  Weber Q 2400 Dark Grey  που αγγίξουν αποδόσεις ψησταριάς υγραερίου

 

Πιστεύουμε να απαντήσαμε σε κάθε σας απορία ώστε να πάρετε την σωστή απόφαση για την αγορά του δικού σας μπάρμπεκιου.

Και επειδή είναι πολύ πιθανόν εφόσον ξεκινήσετε το χόμπι του μπάρμπεκιου να το αγαπήσετε όσο και εμείς, σκεφτείτε από τώρα τα αξεσουάρ της ψησταριάς και τα εργαλεία ψησίματος που θα μπορείτε να αγοράσετε , επεκτείνοντας τις δυνατότητες που θα έχετε στο ψήσιμο.

Κάθε φορά που ψήνετε θα μπορείτε να ανακαλύπτετε και κάτι καινούργιο!

 

Προτεινόμενα άρθρα