Μαγείρεμα σε φούρνο υγραερίου: 3 βασικά πλεονεκτήματα

Φούρνοι υγραερίου - αερίου

Μαγείρεμα σε φούρνο υγραερίου: 3 βασικά πλεονεκτήματα

Στην www.zgas.gr έχουμε μια εμπειρία δεκαετιών στον χώρο των ψησταριών, των ανταλλακτικών υγραερίου, των εστιών (υγραερίου και μικτών) και γενικότερα στο οτιδήποτε έχει να κάνει με υγραέριο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση του ενδιαφέροντος των αγαπητών μας πελατών για τους φούρνους υγραερίου. Στο παρόν άρθρο σας απαριθμήσουμε τα 3 βασικά πλεονεκτήματα των φούρνων υγραερίου στα οποία οφείλεται κατά την γνώμη μας και η αύξηση του ενδιαφέροντος.

Κύριος παράγοντας : Καλύτερη γνώση για το υγραέριο

Με τα χρόνια το καταναλωτικό κοινό φαίνεται πως κατέχει μια αυξημένη γνώση για το υγραέριο σε σχέση με παλαιότερα. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει και η μαγειρική με γκάζι (υγραέριο)  και ακόμα παραπάνω η σταθερά αυξανόμενη χρήση της υγραεριοκίνησης. Πλέον όλοι οι καταναλωτές έχουν ξεχάσει την εντελώς λανθασμένη εκτίμηση περί επικινδυνότητας του υγραερίου και υπάρχει η τάση για χρήση του στην καθημερινότητα. Έτσι πολλοί καταναλωτές αντικαθιστούν τις ηλεκτρικές τους εστίες με υγραερίου και τους ηλεκτρικούς τους φούρνους, με φούρνους υγραερίου.

  • Πλεονέκτημα 1: Χαμηλότερο κόστος χρήσης 

Το βασικότερο πλεονέκτημα ενός φούρνου υγραερίου είναι το χαμηλότερο κόστος στο καθημερινό ψήσιμο φαγητού για ένα νοικοκυριό. Παρότι η κατανάλωση ενός φούρνου υγραερίου σε σχέση με έναν ηλεκτρικό φούρνο δεν είναι πολύ διαφορετική, το κόστος υγραερίου σε σχέση με την τιμή της ηλεκτρικής KWh είναι αισθητά μικρότερο, χαρίζοντας έτσι οικονομία στο νοικοκυριό. Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε αντίθεση με την κουζίνα ρεύματος, ή κουζίνα με υγραέριο σταματάει την λειτουργία της αμέσως μόλις σταματήσουμε την τροφοδοσία του υγραερίου. Έτσι υπάρχει ταχύτατη απαγωγή της θερμότητας η οποία αφ’ ενός κρατάει τον χώρο της κουζίνας μας πιο δροσερό και αφ’ ετέρου αποφεύγεται μια σπατάλη ενέργειας σε περίοδο που δεν χρησιμοποιούμε τον φούρνο μας.

  • Πλεονέκτημα 2: Καλύτερη διανομή θερμότητας

Όπως και στο μαγείρεμα με φιάλη υγραερίου  έτσι και στους φούρνους υγραερίου παρατηρείται μια πολύ πιο γρήγορη διαδικασία ψησίματος. Σε συνέχεια αυτού, είναι γεγονός πως η θερμότητα στους φούρνους με υγραέριο κατανέμεται καλύτερα απ’ ότι στις φούρνους με ηλεκτρικό ρεύμα. Χρησιμοποιώντας μάλιστα ειδικά σκεύη για μαγείρεμα  με υγραέριο ο χρόνος ψησίματος μπορεί να μειωθεί ακόμα παραπάνω, καθώς τα συγκεκριμένα μαγειρικά σκεύη είναι επίπεδα και μπορούν να διοχετεύσουν την θερμότητα πιο άμεσα και με καλύτερο τρόπο στο φαγητό σας.

  • Πλεονέκτημα 3: Υγρό περιβάλλον ψησίματος

Κατά την καύση του αερίου, παράγονται υδρατμοί.Έτσι έχουμε ένα υγρό περιβάλλον ψησίματος σε αντίθεση με το στεγνό περιβάλλον ενός ηλεκτρικού φούρνου.Όταν καλούμαστε να ψήσουμε οτιδήποτε χυμώδες και ζουμερό (κρέας , λαχανικά , φρούτα ) ,σχεδόν απορρίπτουμε το ενδεχόμενο, αυτό να “στεγνώσει”.

Συμπέρασμα

Φαίνεται μια σταθερή άνοδος του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για τους φούρνους υγραέριου. Αυτό, με βάση τα 3 πλεονεκτήματα που αναφέραμε χαρακτηρίζεται δικαιολογημένο. Πολλοί λοιπόν επενδύουν σε έναν φούρνο υγραερίου  που θα τους χαρίσει άμεσο, οικονομικό και ποιοτικό ψήσιμο για πολλά χρόνια. Μεγάλες και καταξιωμένες εταιρείες στον χώρο του υγραερίου, όπως και η www.zgas.gr παρέχουν ασφάλεια, υποστήριξη after sales, καθώς και ανταλλακτικά φούρνων υγραερίου (επαγγελματικές και οικιακές κουζίνες) για οτιδήποτε χρειαστείτε. Η υψηλή τεχνογνωσία της ομάδας της Zgas σας εγγυάται την καλύτερη επιλογή για όποιο φούρνο κι αν επιλέξετε!

Προτεινόμενα άρθρα