Χοιρινό Γάλακτος με Πετιμέζι

Χοιρινό Γάλακτος με Πετιμέζι

Φτιάξε το ωραιότερο και πιο νόστιμο Χοιρινό γάλακτος με πετιμέζι.

Μια γευστική συνταγή με ξεχωριστό άρωμα και εμφάνιση που θα κλέψει τη παράσταση.

 

(Για 6 άτομα)

Υλικά

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ½ κιλό μπούτι χοιρινό με δέρμα( γάλακτος)

2-3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί

½ ποτήρι κρασιού πετιμέζι*

½ κιλό πατάτες σε κύβους

Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ρίγανη

 

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας με το πετιμέζι και ελάχιστο λάδι (2-3 κουταλιές σούπας). Προσθέτουμε  τη ρίγανη και μια πρέζα κανέλα για ένα βράδυ (δεν πετάμε την μαρινάδα).

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει ελαφρά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το χοιρινό.

Ροδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε το μείγμα της μαρινάδας που κρατήσαμε από πρίν.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30’ περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (περ. 1 ποτήρι).

Προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι, μεταφέρουμε το κρέας σε ταψί και το βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 150ο .

Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό, πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και κανέλα και αφήνουμε να ψηθεί ( μέχρι να ροδίσουν  οι πατάτες), για 20’ περίπου.

 

Πετιμέζι*: O γλυκός συμπυκνωμένος χυμός που προκύπτει από την βράση του μούστου από τα σταφύλια κατά την διάρκεια του τρύγου.

Προτεινόμενα άρθρα