Το μαγείρεμα σε συσκευές αερίου

Το μαγείρεμα σε συσκευές αερίου

Η ευρεία χρήση του αερίου έχει κάνει τη ζωή μας ευκολότερη με πολλούς τρόπους. Μεγάλο κομμάτι αυτής της παραδοχής είναι η αποτελεσματική και γρήγορη επιλογή του  μαγειρέματος σε συσκευές αερίου. Είτε σοτάρετε ή βράζετε στον ατμό, η ψήνετε , το κάθε φαγητό γίνεται πολύ πιο νόστιμο και συνάμα πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με εκείνο που μαγειρεύετε στις συμβατικές ηλεκτρικές κουζίνες.

Το μαγείρεμα σε συσκευές αερίου είναι αρκετά απλό, ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

la germania κουζίνα

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από το μαγείρεμα με αέριο.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης αερίου στο μαγείρεμα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

  •   Οικονομία έως 70% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα
  •   Σταθερή θερμοκρασία με άμεσο έλεγχο στην ένταση της φλόγας.
  •   Αμεσότητα και ταχύτητα στο μαγείρεμα.
  •   Σταθερή και μόνιμη παροχή.
  •   Ασφάλεια στη χρήση, χωρίς οσμές.
  •   Εύκολη και απλή εγκατάσταση εξοπλισμού με καθαριότητα και οικονομία χώρων.
  •   Ταχύτατη λειτουργία των εστιών μαγειρέματος χωρίς προθέρμανση.

 

Οι κουζίνες και εστίες αερίου διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες :

  •   Στις μικτές, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν είτε με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος είτε με αέριο.
  •   Στις αερίου, οι οποίες λειτουργούν μόνο με τη χρήση αερίου (είτε υγραερίου είτε φυσικού αερίου). Επισημαίνεται πως όλες οι συσκευές αερίου μπορούν με τη χρήση ενός ειδικού μπεκ, το οποίο περιλαμβάνεται σχεδόν πάντα στις εν λόγω συσκευές, να χρησιμοποιήσουν και υγραέριο και φυσικό αέριο για τη λειτουργία τους.

Και στις δύο περιπτώσεις τα «μάτια» της κουζίνας λειτουργούν με την ύπαρξη φλόγας όταν γίνεται χρήση και καύση του αερίου.

Άμεση ανταπόκριση θερμότητας

εστίες thermogatz

Ο λόγος που οι περισσότερες επαγγελματικές κουζίνες χρησιμοποιούν εστίες αερίου είναι ότι μπορούν εύκολα να ελέγχουν τη θερμότητα. Με μια απλή στροφή του επιλογέα, η φλόγα γίνεται μεγαλύτερη ή μικρότερη έτσι ώστε η αλλαγή της θερμότητας να είναι άμεση και ακριβής. Δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή για να ζεσταθεί το τηγάνι ή για να κρυώσει, εξοικονομώντας χρόνο αλλά και χρήματα. Οι θερμοκρασίες είναι πιο κοντά στη θερμότητα που ζητάει μια συνταγή, συντελώντας σε αξιόπιστα γαστρονομικά  αποτελέσματα κάθε φορά που μαγειρεύετε.

Ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας

Το μαγείρεμα σε συσκευές αερίου

Όπως ήδη σημειώσαμε, οι εστίες αερίου λειτουργούν με την ύπαρξη φλόγας όταν γίνεται χρήση και καύση του αερίου.

Το σκεύος θερμαίνεται άμεσα από τη φλόγα και όχι επαγωγικά όπως συμβαίνει στην περίπτωση των κλασικών συσκευών κουζίνας με αποτέλεσμα να κατανέμεται ομοιόμορφα η θερμότητα στο φαγητό.

Σε περίπτωση δε που για κάποιο λόγο σβήσει η φλόγα (π.χ. από τον αέρα), δεν δημιουργείται πρόβλημα καθώς τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν ειδικά συστήματα που είτε διακόπτουν αυτόματα την παροχή του αερίου είτε επανεκκινούν αυτόματα τη φλόγα εφόσον προηγουμένως δεν έχει σταματήσει η τροφοδοσία της κουζίνας με αέριο.

Ακριβώς λόγω αυτών των συστημάτων, η χρήση μιας συσκευής μαγειρέματος με αέριο είναι απόλυτα ασφαλής, εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Η La GermaniaBertazzoni χρησιμοποιεί, στα πιο νέα μοντέλα εστιών αερίου, διασπορείς από μπρούτζο αντί του αλουμινίου που συνηθίζεται. Ο μπρούντζος είναι πιο ανθεκτικότερο και βαρύτερο υλικό από το αλουμίνιο με αποτέλεσμα την ύπαρξη καυστήρων με ισχύ έως 5kW. Τέλος οι διασπορείς από μπρούτζο δεν λιώνουν όπως μπορεί να συμβεί με τους αλουμινένιους εξαιτίας της εντατικής ή λανθασμένης χρήσης τους.

 

Σε ότι αφορά στη θερμοκρασία ψησίματος, του φούρνου της  κουζίνας που λειτουργεί με αέριο θα πρέπει να γνωρίζει πως απαιτούνται λιγότεροι βαθμοί σε σύγκριση με τις συμβατικές κουζίνες, μιας και η θερμική ικανότητα των συγκεκριμένων συσκευών είναι μεγαλύτερη και περισσότερο άμεση σε σύγκριση με τις ηλεκτρικές.

φούρνοι MultiGas

Οι πρωτοποριακοί φούρνοι αερίου La Germania με αέρα MultiGas διασφαλίζουν ενιαία θερμότητα και τους ελάχιστους δυνατούς χρόνους ψησίματος, για να διατηρείται η φυσική σύσταση των τροφών. Επίσης δίνουν τη δυνατότητα να μαγειρεύετε παράλληλα διάφορα φαγητά χωρίς να αναμιγνύονται ούτε οι γεύσεις αλλά ούτε και οι μυρωδιές.

Ορισμένα μοντέλα κουζινών La Germania διαθέτουν επίσης ηλεκτρικούς   αερόθερμους φούρνους με 4 ή και 9 τρόπους λειτουργίας.

κουζίνες LA GERMANIA

To μαγείρεμα σε συσκευές αερίου δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος.

Στην περίπτωση μιας διακοπής ρεύματος δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για το πώς θα μαγειρέψετε , καθώς οι συσκευές αερίου δεν εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια. Αν και απαιτείται ηλεκτρισμός για την τροφοδοσία της ανάφλεξης, είναι εύκολο να ανάψετε απλά τον καυστήρα με ένα αναπτήρα.

εστίες LOFRA

Φθηνότερο λειτουργικό κόστος

Οι συσκευές αερίου μπορεί ενίοτε να είναι λίγο ακριβότερες στην αγορά και εγκατάσταση τους , αλλά η μακροπρόθεσμη δαπάνη θα είναι χαμηλότερη καθώς το κόστος λειτουργίας τους είναι αισθητά χαμηλότερο έναντι των ηλεκτρικών συσκευών.

 

Φιλικό προς το περιβάλλον

Οι συσκευές αερίου είναι πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον σε σχέση με τις ηλεκτρικές, καθώς τα προϊόντα εξάτμισης αερίου είναι καθαρότερα από ό, τι ο άνθρακας που καίγεται στα εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Δείτε κάποιες συσκευές που σας προτείνουμε μέσα από τη μεγάλη γκάμα προϊόντων των κορυφαίων κατασκευαστών  σε συσκευές αερίου LA GERMANIA, BERTAZZONI, LOFRA, THERMOGATZ  που διαθέτει η Zgas, κάντε την έρευνα σας και  διαλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας.

 

Κουζίνα Αερίου-Υγραερίου- La  Germania AMN6 4C 81 C X
  Φούρνοι Αερίου με Αέρα-Thermogatz 5511 BL RUSTIC
Εστίες Κουζίνας Αερίου – Υγραερίου -Lofra HR BI 6G0/GA00 /FB
Κουζίνες Μικτής Τροφοδοσίας (Αερίου – Υγραερίου / Ρεύματος) Bertazzoni MAS60 4 MFE S X E

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αγορά μιας κουζίνας ή εστίας αερίου αποτελεί μια επένδυση που περιορίζει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας για μαγείρεμα και ως εκ τούτου κάνει απόσβεση σε σύντομο χρονικό διάστημα προσφέροντας σας παράλληλα νοστιμότερο φαγητό.

 

 

Προτεινόμενα άρθρα