Καθαρισμός ψησταριάς: οικολογικοί και φθηνοί τρόποι.

Καθαρισμός ψησταριά με συρμάτινη βούρτσα καθαρισμού

Καθαρισμός ψησταριάς: οικολογικοί και φθηνοί τρόποι.

Η ψησταριά μας, είτε πρόκειται για ψησταριά υγραερίου, είτε για ψησταριά με κάρβουνα είστε απλά για μια εστία αερίου ή με ηλεκτρικό ρεύμα χρειάζεται τακτικό καθαρισμό. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε μερικούς φθηνούς, οικολογικούς αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού της ψησταριάς σας. Έτσι θα είναι πάντα σε εξαιρετική κατάσταση, θα έχετε ένα καθαρό μπάρμπεκιου ενώ θα αναδείξετε ταυτόχρονα και το ψήσιμο σας.

Ξεκινώντας με τα απαραίτητα

Απαραίτητο για τον καθαρισμό της ψησταριάς μας ή της σχάρας ψησίματος  που διαθέτουμε είναι μια μεταλλική βούρτσα. Με την χρήση βούρτσας στο καθάρισμα των επιφανειών επιτυγχάνουμε ένα γρήγορο, σίγουρο και εξαιρετικό αποτέλεσμα καθώς τα υπολείμματα τροφών και οι επίμονοι λεκέδες  φεύγουν εύκολα. Μια καλή βούρτσα για ψησταριά  δεν κοστίζει πολλά και χάρις στην στιβαρή μεταλλική κατασκευή της μπορεί να σας συντροφεύει στο ψήσιμο για πολλά χρόνια.

  • Εμείς προτείνουμε :

Φυσικά προϊόντα : Σύμμαχοι στον καθαρισμό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, για τον καθαρισμό του Bbq μας αρκεί να χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά και μόνο φυσικά προϊόντα. Έτσι, εκτός από οικονομία και οικολογία αποφεύγουμε την χρήση περιττών χημικών κοντά στην περιοχή που έχουμε την ψησταριά μας. 

Το λεμόνι θα πρέπει να είναι το απαραίτητο συστατικό για τον καθαρισμό των επιφανειών ψησίματος που διαθέτετε. Με τον όξινο του χαρακτήρα μπορεί να καθαρίσει και να απολυμαίνει τις επιφάνειες ψησίματος ώστε να είναι πάντα καθαρές και χωρίς μικρόβια. Από τα αρχαία χρόνια το λεμόνι είχε τον χαρακτήρα του ήπιου καθαριστικού και όχι τυχαία. 

Σε συνδυασμό με το λεμόνι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και λευκό ξύδι σε συνδυασμό με σόδα. Η αναλογία της ανάμειξης ποικίλλει ανάλογα την δυσκολία των λεκέδων στην ψησταριά σας, όποτε σας συστήνουμε να πειραματιστείτε για να βρείτε την κατάλληλη αναλογία που ταιριάζει σε εσάς. Εμείς στην www.zgas.gr σας προτείνουμε σαν γενικό κανόνα την ανάμειξη ενός μέρους μαγειρικής σόδας με 5 μέρη λευκό ξύδι. Οι αφροί που δημιουργούνται κατά την ανάμειξη βοηθούν στην απομάκρυνση των δύσκολων λεκέδων, και σε συνδυασμό με την χρήση μιας συρμάτινης βούρτσας ο καθαρισμός γίνεται μια εύκολη υπόθεση. 

Μια ακόμα εναλλακτικη

Πολλοί είναι που χρησιμοποιούν την ψησταριά στην εξοχή, κατά την διάρκεια του camping ή και στο αγρόκτημα τους. Για όσους βρίσκονται στην εξοχή , και για καλύτερα αποτελέσματα, συστήνουμε την χρήση ψιλής άμμου ή χώματος πριν από την χρήση των όσων αναφέραμε παραπάνω. Έτσι, η υψηλή κοκκομετρία της άμμου ή του χώματος μπορεί να διώξει εύκολα τους χοντρούς λεκέδες, και να κάνει ευκολότερη την αφαίρεση τους μετέπειτα.

Η δική μας συμβουλή για ένα τέλειο αποτέλεσμα

Πολλοί από τους πελάτες μας ακολουθούν αυτές τις συμβουλές και απολαμβάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εμείς παράλληλα και συμπληρωματικά συστήνουμε και την χρησιμοποίηση ενός ήπιου αντισηπτικού/ καθαριστικού με το οποίο θα ολοκληρώσετε την διαδικασία καθαρισμού της ψησταριάς σας. Πολλοί πελάτες μας που κάνουν συνολικά αυτή την διαδικασία που περιγράψαμε μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ευκολία και την ταχύτητα του καθαρισμού. 

  • Εμείς προτείνουμε :

Με αυτούς τους οικονομικούς και αποτελεσματικού τρόπους καθαρίσματος που σας παραθέσαμε θα έχετε πάντα μια καθαρή και λειτουργική ψησταριά. Συνδυάζοντας μάλιστα και επώνυμα αξεσουάρ και εξοπλισμό ψησίματος θα αναδείξετε την μαγειρική σας έχοντας πάντα την μέγιστη λειτουργικότητα και ασφάλεια στο ψήσιμο. Να είστε σίγουροι πως τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!

Προτεινόμενα άρθρα