Ελληνικός καφές σε καμινέτο Υγραερίου- TIPS

Ελληνικός καφές σε καμινέτο Υγραερίου– TIPS

 

Με την εισαγωγή διαφορετικών ποικιλιών καφέ στην αγορά υπάρχει πλέον πληθώρα επιλογών πριν την τελική επιλογή του ιδανικού καφέ για τον καθένα. Διαφορετικά αρώματα, γεύσεις , τρόποι παρασκευής και σερβιρίσματος ,από διαφορετικές κουλτούρες ανά τον κόσμο, συντελούν σε ένα ξεχωριστό κάθε φορά αποτέλεσμα. 

Ο παραδοσιακός ελληνικός καφές είναι πολλές φορές υποσυνείδητα συνδεδεμένος με καταστάσεις, μέρη και κυρίως πρόσωπα. Πρόσωπα οικεία, εμπιστοσύνης ,που εμπνέουν ασφάλεια και προσφέρουν φροντίδα. Πρόσωπα που προτίθενται να μπουν στην απαιτητική διαδικασία που χρειάζεται ένας ελληνικός καφές σαν ένδειξη εκτίμησης και αγάπης.

Δυστυχώς όμως, στα πλαίσια καταπολέμησης της πανδημίας, είναι δύσκολο  να απολαύσουμε έναν τέτοιο καφέ με τα αγαπημένα μας άτομα. Μεγάλο πλήγμα σε μια χώρα που οι δικαιολογίες για έναν καφέ με παρέα βρίσκονται το ίδιο εύκολα με τον ήλιο και το γαλάζιο της θάλασσας. 

Βέβαια όσον αφορά την απόλαυση του ροφήματος έχουμε τη λύση.

Σας παραθέτουμε λοιπόν σημαντικά TIPS για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα μόνοι σας:

  • Εκλεπτυσμένο χαρμάνι .Είναι το Α και το Ω να έχετε τη καλύτερη δυνατή ποιότητα, με γνώμονα το γούστο σας.
  • Χρησιμοποιείστε κρύο νερό στο αρχικό στάδιο, βοηθάει στο καϊμάκι.
  • Πρώτα η ζάχαρη, μετά ο καφές.
  • Σιγανή φωτιά.
  • Ξεκινήστε να ανακατεύετε μόνο αφού βυθιστεί ο καφές καθώς ζεσταίνεται το μπρίκι και σταματήστε κάθε ανακάτεμα με την εμφάνιση της πρώτης φουσκάλας.
  • Βγάλτε το μπρίκι από τη φωτιά πριν το στεφάνι που φουσκώνει περιμετρικά  ενωθεί στο κέντρο.
  • Ρίξτε τον καφέ στο φλιτζάνι από μέσο ύψος  με σταθερή ροή και όχι μονοκόμματα.

Προφανώς και δεν είμαστε ειδικοί σε αυτό και στην προκειμένη περίπτωση αναμεταδώσαμε πληροφορίες από γνώστες .Δανειζόμενοι το «έκαστος στο είδος του» όμως είμαστε οι πλέον κατάλληλοι για να προτείνουμε  τρόπους ψησίματος και στον καφέ με καμινέτα υγραερίου. καθώς και με την χόβολη Θεόφιλος που χρησιμοποιείται με καμινετάκι και αποτελεί μία μοναδική πρόταση στο είδος της για όσους επιθυμούν να ψήνουν τον ελληνικό τους καφέ όπως παλιά.

 

Χόβολη Θεόφιλος Campingaz + ΔΩΡΟ Καμινετάκι Θεόφιλος
Χόβολη Θεόφιλος Campingaz + ΔΩΡΟ Καμινετάκι Θεόφιλος

Χόβολη Θεόφιλος Campingaz + ΔΩΡΟ Καμινετάκι Θεόφιλος Ελληνικός καφές σε καμινέτο Υγραερίου

 

~Το κλασσικό καμινέτο Thermogas-Πίτσος ΜΚ90 190γρ.

Kαμινέτο Υγραερίου Thermogas ΠΙΤΣΟΣ MK 90 190 gr

Είναι η πιο οικονομική λύση και η χρήση του είναι εύκολη. Γυρνώντας το διακόπτη ρυθμίζεται η ροή υγραερίου  και η ανάφλεξη γίνεται πλησιάζοντας τη φλόγα από αναπτήρα στο μάτι.

~Το κλασικό καμινέτο +Αναπτήρας Kαμινέτο Υγραερίου Thermogas ΠΙΤΣΟΣ FKP 90 190 gr

Kαμινέτο Υγραερίου Thermogas ΠΙΤΣΟΣ FKP 90 190 gr

Ισχύουν τα προηγούμενα,  με επιπλέον χαρακτηριστικό την αυτόματη ανάφλεξη. Υπάρχει μηχανισμός σπινθηρισμού εγκατεστημένος στην συσκευή και με ένα απλό πάτημα δημιουργείται φλόγα  αφού πρώτα έχει ρυθμιστεί η ροή υγραερίου.

 

Ελπίζουμε το παραπάνω άρθρο να σας φάνηκε χρήσιμο, και να σας βοηθήσει να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα του ελληνικού καφέ σας  πάντα με τη βοήθεια των καμινέτων υγραερίου που διαθέτει η Zgas!

Προτεινόμενα άρθρα