Ψήστε με ασφάλεια : Παρουσίαση Προστατευτικού Εξοπλισμού BBQ

ψήσιμο με προστατευτικό εξοπλισμό (γάντια)

Ψήστε με ασφάλεια: Παρουσίαση Προστατευτικού Εξοπλισμού BBQ

 Στα πλαίσια του μπάρμπεκιου, είτε αυτό είναι μαγειρική με υγραέριο, είτε μαγειρική με κάρβουνα, είτε μαγειρική με ηλεκτρική σχάρα ψησίματος συχνά το ζήτημα της ασφάλειας είναι κάτι που παραβλέπεται. Η μακρόχρονη εμπειρία της www.zgas.gr στον χώρο του υγραερίου, στις ψησταριές υγραερίου αλλά και γενικότερα στον χώρο του ψησίματος με γκριλ έχει δείξει τα πιο σημαντικά αξεσουάρ ασφαλείας που θα πρέπει να διαθέτετε. Σε αυτό το άρθρο από την συλλογή μας σας προτείνουμε τον ιδανικό εξοπλισμό για να απολαύσετε το bbq σας με ασφάλεια!  

Ένα απαραίτητο στοιχείο που συντελεί στην επιτυχία περάτωσης της διαδικασίας είναι η αίσθηση ασφάλειας.Αν έχεις αποβάλει το άγχος, την αβεβαιότητα και τον φόβο τον ίδιο όλα κυλούν κατά το δοκούν ευκολότερα.
Επειδή λοιπόν υπάρχουν : φωτιά, σπίθες , και ενδεχομένως υψηλές θερμοκρασίες γύρω μας κατά το ψήσιμο και μη, είναι καλό να είμαστε εξοπλισμένοι με κατάλληλα μέσα.
Οφείλουμε να “προσέχουμε για να έχουμε” άλλωστε.

Παρακάτω παραθέτουμε τις δοκιμασμένες προτάσεις μας σε κάποια αξεσουάρ που θα απογειώσουν την εμπειρία σας.

~Ποδιές και γάντια.(πατήστε εδώ για περισσότερα)

Θεωρούμε απαραίτητο αξεσούαρ μια καλή ποδιά.
Ειδικά για τους χρήστες κάρβουνου που έχουν να κάνουν με σπίθες, αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση, προστατεύουν τα ρούχα σας και κατά συνέπεια εσάς από το να “αρπάξετε” ή να λερωθείτε, πόσο μάλλον να ακουμπήσετε το σώμα σας σε μία καυτή επιφάνεια.

Όσο για τα γάντια δε χρειάζονται συστάσεις,τα χέρια μας είναι το βάσικο εργαλείο και το πιο εύκολο να τραυματίσουμε.

~Λαβίδες μετακίνησης σχαρών και εργαλεία ψησίματος(πατήστε εδώ για περισσότερα).

Μπορούμε να αναλογιστούμε τις μεγάλες θερμοκρασίες που μπορούν να αναπτύξουν οι σχάρες στις οποίες ψήνουμε.Αν τεθεί το πρόβλημα τις μετακίνησης αυτών κατά το ψήσιμο χωρίς το κατάλληλο εργαλείο είναι μία δύσκολη ενέργεια που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε που έχει σοβαρές πιθανότητες ατυχήματος.Επίσης τα κατάλληλα εργαλεία πολλές φορές προστατεύουν από διάφορες αθέμιτες καταστάσεις.

~Ξύλα κοπής και σερβιρίσματος.(πατήστε εδώ για περισσότερα)

Είναι ιδανική και καλαίσθητη λύση στο πρόβλημα της επιφάνεις κοπής όσο και στο σερβίρισμα.Υλικά αντοχής που διατηρούν θερμοκρασία και έχουν συνάμα εκπληκτικό design.

~Πυροσβεστήρας(πατήστε εδώ για περισσότερα).

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το σημαντικότερο μέσο προστασίας.Γνωρίζετε τη χρησιμότητα του, επιβάλλεται να υπάρχει, αλλά ευχόμαστε να μείνει αχρείαστος.

 

Προτεινόμενα άρθρα